5 съвета за преместване и опаковане

Хамалски услуги cargomove

Да опаковаш и преместиш жилището си не е от най-хубавите и комфортни изживявания, но в даден момент почти всеки човек се сблъсква с този казус. Затова ще ви разясним 5 съвета при преместване и опаковане, за да си спестите време, пари, главоболие и да се насладите на един лесен и успешен процес по преместване без стрес.

5 съвета за преместване и опаковане

Съвети и трикове за преместване.

  1. Отървете се от стреса и напрежението.- стресът е част от ежедневието на всеки човек, колкото повече стрес, толкова по-силно се отразява на вашето психическо и физическо състояние. Съществуват много методи и техники за избавяне от стреса, като тичане в парка, общуване с близки, спортни занятия и много други, които ни помагат да се освободим от стреса и проблемите.
  2. Направете списък – следването на контролния списък определено ще ви помогне да избегнете стреса по време на преместването, затова напишете на един лист нещата, които трябва да свършите, за да сте сигурни, че няма да пропуснете нещо.
  3. Предварителна подготовка - много неща могат да се объркат по време на преместване, затова предварителната подготовка е от значение за това как най-ефективно може да се преместите, като следвате няколко прости съвета. Можете да опаковате скъпите ви мебели, чупливите неща от порцелан в бъбъл фолио, ценните вещи е добре да са на сигурно място при вас. Фокусирайки се върху опаковката на вашия инвентар ще спестите време в деня на преместването, което респективно ще намали вашите разходи за услугата по преместване.
  4. Резервирайте вашата дата и час за преместване - ако наемате хамалски услуги е препоръчително да резервирате дата и час предварително, за да избегнете допълнителни тичания, говорения по телефона и главоболия в последствие. Ако изчаквате до последния момент рискувате да заплатите по-висока цена или изобщо да нямате възможност да се преместите поради заетостта на фирмите по преместване.
  5. Използвайте маркери за обозначаване на кутиите. Напишете на всяка кутия какво съдържа и къде трябва да бъде сложена, за да не се налага да търсите един по един в натрупаните кашони. Така ще улесните себе си по време на разопаковането.